miércoles, 11 de abril de 2012

ELS PEIXOS DE JOSEP PLA - LOS PESCADOS DE JOSEP PLA - EL ROGER O MOLL (EL SALMONETE)


Seguimos con la serie de los pescados de Josep Pla, como cada dos Miércoles, en colaboración con el Blog Chocolate, Aceite y Sal. Hoy toca el salmonete: el "roger" o "moll", en catalán. [Podéis ver la receta en el Blog CHOCOLATE, ACEITE Y SAL]. 


El texto es de: AIGUA DE MAR - BODEGÓ AMB PEIXOS, Edicions 62, Pág. 63. Dice:

A Fornells hi havia la idea que, de rogers, n'hi ha de mol­tes classes. És absolutament cert. He parlat de cinc classes, crec amb plausibilitat. De tota manera, posaria el roger en el cinquè lloc sense dubtar un moment. 

Del roger (moll a la costa de ponent i a Barcelona), se'n pot dir el mateix que formulàvem en relació amb el llobarro. No vol aigües man­ses, ni tèrboles, ni tan sols fons de sorra i d'algues, sinó ro­coses i llocs de corrents durs i clars. 

Els rogers petits i pàl·lids, generalment formiguers, que agafen, arrossegant l'art pel fang, les vaques, tenen poc valor. En canvi, el roger ver­mell, gros, de carn clovellada, es prodigiosament gustós, so­bretot amb una lleugera vinagreta, a penes insinuada. Però peixateja més que els peixos anteriorment esmentats.

No hay comentarios:

REMBRANDT VAN RIJN

REMBRANDT VAN RIJN