Tercera entrega de los pescados de Josep Pla. Este Miércoles, su tercero pescado favorito. El cabracho. También llamado escórpora.
AIGUA DE MAR - BODEGÓ AMB PEIXOS, Edicions 62, Pág. 64:
En el tercer lloc, jo hi posaria l'escórpora roja, o sigui la rascassa en la costa nord o gallina —nom que se li dóna pel color— en el coster meridional. Les innombrables varietats d'escórpores de colors que viuen en la nostra costa rocosa no poden menjar-se per la gran quantitat d'espines que el seu cos presenta. Són animals monstruosos i malignes. Són excel·lents, en canvi, per a ser bullits i produir un brou de primera qualitat —un brou de sopa important. Però el curiós és que aquesta família tan vasta de les escórpores, d'escassa, per no dir, baixa, qualitat, posseïdora d'una aresta que produeix picades malignes, presenti una varietat excelsa, d'escasses espines i de carn d'elevada qualitat. El cap monstruós, horripilant, d'ulls desorbitats, el seu color roig calent i encès, amaga un dels peixos millors d'aquest mar, encara que aparentment no serveixi més que per a ser pintat. La rascassa peixateja poc, i aquesta és la clau.
1 comentario:
Hola,
molt interessant. Us recomano seguir la ruta de Pla i veure els indrets que sovint cita, per poder entendre els seus sentiments.
Us deixo un enllaç a la Ruta de Josep Pla:
http://www.femturisme.cat/ca/ruta/de-ruta-amb-Josep-Pla/
Una abraçada!
Publicar un comentario